"Kadang-Kadang kita perlu letakkan ego kita ketepi supaya orang yang kita sayang tahu yang kita sayangkan dia........."

"We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.."

akulah para pencari-Mu, akulah yang merindukan-Mu ya rabbi,hanya di jalan-Mu ya Allah,tempatku pasrahkan hidupku..

*PLEASE DO MIND YR WORDS if u wanna write a comment. BERSIHKAN HATI & MINDA dahulu sblum komen. Think +ve. TQ.*


Tuesday, May 18, 2010

Rindu ?

Saya macam rindu seseorang.
Tetapi tak tahu rindu siapa..
Siapa ya..
Buntu.

Love,
Honeya

TIRED but SMILE

TIRED a bit.
Maybe too much thinking
I have started pre production for new drama called "8 Bulan" for 8 Episodes for Tv3
Well, i have almost completed recce on location almost 70% from total location within 2 days.
Really into work mood huh?
Well, i have to. To distract my mind from thinking about it. And i did it pretty well. Alhamdulillah.
He did message me. I know that he is a nice person and trying not to hurt people anymore.Good move dear...!
Proud of you.
But please don't undertake this matters anymore ya.
Thanks to you.
At least i could smile.
I only can be happy if you are happy and be with me. Even not all the time. But i do appreciate if you could do that. Much Appreciated.

Love,
Honeya

LONELY

I feel so lonely...
I fill up most of my time with work which i have started a new job for 8 Episodes Drama.
Just to distract my mind from not thinking about it.
He has been promised to me recently, but he didn't fulfill it.
I could pretend to others that i'm not lonely,
But i couldn't pretend to myself...
Ya Allah, Help me.,,
I'm so LONELY. I MISS ALL OF IT

Love,
Honeya

Monday, May 17, 2010

EMPTY

E.M.P.T.Y

Friday, May 14, 2010

Santapan Kebahagiaan

Allah lahirkan kesusahan dan kesedihan untuk dijadikan ikhtibar pada manusia agar berusaha untuk memperbaiki diri kearah kebahagiaan.
Apakah setiap kali aku berusaha untuk mengecapi kebahagiaan, aku harus di suap dengan santapan kesedihan dari orang yang amat ku kasihi, sedangkan dia yang menuntut untuk menikmati hidangan kasih sayang dari ku sebelum ini.
Adilkah Takdir?
Adilkan Tuhan?
Atau Manusia itu yang tidak kenal erti keadilan

Love,
Honeya

EGO

Jika terlalu ikutkan EGO, ianya akan membunuh jiwa dan hati kamu. Dari situ, kezaliman akan berlaku sesama manusia tanpa perikemanusiaan.

Jadilah hamba yang disayangi Allah dan disayangi manusia. Sedangkan Allah tidak berlaku kejam keatas kita, wajarkah kita untuk berlaku kejam sesama manusia.

Buangkan Ego, terapkan kasih sayang.

Solat dan kalimah-kalimah Allah mengajar kita kasih sesama manusia, bukan kejam keatas manusia.

Wallahualam..

Love,
Honeya

Kelaparan

Hari ini saya tidur kelaparan sebab dia mungkiri janji.

1.51am

Love,
Honeya

Thursday, May 13, 2010

Feeling Down


Saya tunggu awak, saya tunggu dia. Tak kunjung-kunjung tiba. Tapi saya sabar menanti. Saya call dia tak dapat. Saya call awak, awak tak angkat.Saya sabar lagi.
Selepas itu, dia msg cakap yang cancel pertemuan, lalu saya pun msg awak untuk bertanya mengapa dia cancel. Awak langsung tak balas. Lalu saya balik dengan perasaan hampa.
Salah kah awak angkat panggilan saya dan memberitahu yang awak berdua mempermainkan hati dan perasaan saya. Kenapa saya yang jadi mangsa.
Saya datang jauh-jauh. Saya ikut sahaja perangai kamu berdua, tapi ini kah balasan padaku. Saya sayang awak, tapi tak bermakna kamu berdua boleh buat saya jadi mangsa keadaan. Hargailah pengorbanan saya dan janji awak pada saya.Jangan hukum saya kerana orang lain. Saya sedih, marah dan entah lah. Feeling down .Kelu lidah saya untuk berkata lagi..

Love,

Honeya

Having Fun

We had so much fun together.. I Smiled all the way.. We had dinner at the muara restaurant, tanjung harapan, port klang.. just the two of us... This is my picture after sending her back home.=)see.. i'm smilling


To my Mr. Ladybird, thank you for sending msg to me just to tell me your condition. I do appreciate it. Your msg, make me even more smiling. Thank You..=)

Love,
Honey Ladybird

Wednesday, May 12, 2010

Food Testing

Malam ini ada food testing for my sister's pre wedding. Tapi saya tak pegi. Menyesal pula tak pergi, akibatnya, saya lapar..
ada yang sudi bawa ku keluar makan..?

Love,
Honeya

Semalam

Semalam aku jumpa Mr.ladybird ku. Hanya Allah saja tahu betapa gumbiranya hatiku setelah 2 minggu tidak berjumpa. Tapi, sayangnya mataku tidak mengizinkan ku untuk menatap wajahnya sepuas-puas hatiku kerna mataku tidak sihat. tidak boleh memandang pada cahaya lampu pada jangka waktu yang lama. Tapi aku bersyukur. Terima kasih pada seorang wanita yang menyatukan kami kembali. Semoga Allah melimpahkan rahmat keatasmu.

Aku cuma terkedu , terdiam melihat dan mendengar mereka bercakap dengan ku. Aku hanya mampu senyum (sbb gembila owh kami bertiga bergulau mesra) .Aku memilih untuk menjadi pendengar yang setia. Ya, aku banyak berubah sekarang. lebih banyak mendengar dari berkata. Hanya bercakap jika perlu bagi mengelakkan bercakap perkara yang tidak perlu. Banyak bersabar.

Selepas kami berbincang dengan keadaan yang ceria, kami beransur untuk pulang. Aku tatap wajahnya buat kali terakhir sebelum aku pulang. Rindu yang teramat.. Aku tersenyum sebab aku hargai dia datang berjumpa denganku. Terima Kasih Allah. S.A.B.A.R itu nikmat..

Sayang, hanya kau yang dapat membahagiakan ku. Bila ku bersamamu, aku rasa DUNIA INI ANA YANG PUNYA.. AISH.. SYOK SENDIRI PULAK...

Sayang, saya tak pernah menyesal menyintaimu. tidak sedetik pun rasa sesal. Malah ku bersyukur. Kau selalu membuat hatiku gembira dan tersenyum sendiri. Maaf kerana tidak memberitahumu tentang ini..Aku memilih untuk menyimpan sahaja. Aku berserah pada Allah untuk menentukannya.

Sapa nak ikut ku jenjalan? angkat tangan tapi sila tutup tiak eh..

Salam sayang dariku,
Honey Ladybird.

Sunday, May 9, 2010

SETUJU

Dear Mr Ladybird,

Ibuku sudah bersetuju. Dia menyuruhku memberitahu mr ladybird agar datang berjumpa dengannya dan ayahku esok untuk berbincang tentang perkahwinan kami.
Tapi bagaimana ku mahu memberitahunya... Ya Allah bantulah aku..
Andai kau tahu, pasti kau gembira...

"Ladybird..oh Ladybird.. Ladybird, tolonglah kami...."

even after every bad things happened, i still love you... you are still in my heart..

Love,
Honey Ladybird

Thursday, May 6, 2010

Dear Mr Ladybird,

Mr ladybird message ku lagi.. saya tahu kamu senantiasa doakanku ya..
Terima kasih sayang.
kamu tahu tak , saya dgn wanita itu sudah berbaik? kami telah pun menjadi kawan baik? kalau kamu tahu, pasti kamu gumbira.
Ibuku juga sudah setuju tentang kamu.. kalau kamu tahu, pasti kamu melonjak kegembiraan.
Itu lah berkat S.A.B.A.R serta doa dan Usaha tanpa henti...
Jodoh takkan kemana kan?
Ingat kata-katamu dulu?

Boleh nyanyikan lagu ladybird untukku supaya hatiku gumbira?

Love,
Honeya

Saturday, May 1, 2010

dia baru message saya lagi. yeaayy!!!..
bersemangat nak start shooting pagi nanti.. ngeee..=)
saya wendu awak taw..

P/s : mata bengkak lagi.. *sighs* .. tiupkan boleh?

Love,
Honey Ladybird