"Kadang-Kadang kita perlu letakkan ego kita ketepi supaya orang yang kita sayang tahu yang kita sayangkan dia........."

"We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.."

akulah para pencari-Mu, akulah yang merindukan-Mu ya rabbi,hanya di jalan-Mu ya Allah,tempatku pasrahkan hidupku..

*PLEASE DO MIND YR WORDS if u wanna write a comment. BERSIHKAN HATI & MINDA dahulu sblum komen. Think +ve. TQ.*


Monday, February 9, 2015

KILAUAN EMAS 5 AUDITION IN SARAWAK

Assalammualaikum..

Lamak sik nangga blog kamek tok. aiee.. tiba2 jak pandey klaka swak. hahaha..

Hari ni adalah 2nd last day before terbang balik ke kl from Sarawak. Exhausted. The crowd utk Audition di Hills Shopping Mall, Kuching boleh lah. lebih dari our expectation. Other crew pergi shoot PSC, me and bos2 duduk relax kt Hotel Pullman sahaja.. haha.. Tkde lah relax sgt actually. Byk keja kena settle. and meeting with the producers and director for Konsert nanti




This is the view of my room at Pullman Hotel, Kuching , Sarawak. Of coz duduk sorang. lebih selesa untuk buat kerja yang melambak.

Jom nk belanja Picture semasa Audition dan Konsert Zon Terbaik Sarawak

Stage 3 - Audition Kilauan Emas 5


Dato Hattan, Arip (Juara Kilauan Emas 4), Feeya Iskandar (Host) and Ayai Illusi in action..


Ni semua Crew yang terlibat for Kilauan Emas 5 Audition in Sarawak, Top 10 dan Juries. Penat tapi great moment..

Still awake at this hour. It's 4.04am. Still doing my undone work. A lots of booking and Payment to be settle on. 4 venues more to go.. So kita jumpa di kuantan, Johor, Penang and KL nanti..!!

Belum lagi beli ikan and kek lapis. tomorrow akan ku jelajahi kuching lagi...

Bye..

-Production Manager Kilauan Emas 5-

Sunday, June 29, 2014

I Miss You

Suamiku,
I started to love u when we are married on the 8th of May 2011
I started to let u into my heart when u proposed to marry me.
I miss u
I need u
I could not live without u
I could not live without hugging u every night
I could not live without your love
I could not live without u loving me from the deep of your heart
My life would be miserable without u
I woke up everyday, the first thing I would search, is You
I miss laying on your chest
I miss to see u smiling with your cute smile
I miss touching your handsome face
I miss your face when u try to please me or to calm me down.
I miss when u re trying to cheer me up just to see me smiling. You dance just to make me smile. You make jokes.yes u've did it.
How can i be angry with u ?Because I love u so much and you are so adorable.
You are the only one for me. My only love beside Allah S.W.T
How can u ask me to forget about u, when my life is all about u. U r my first real love
You are My soul, My husband , my best friend,  my brother, my dad, and my everything
I love u till the end of my breath. I promise u.

Love,
Your Wife Sayang

Tuesday, June 24, 2014

Ya Allah, tenangkan hatiku

Ya Allah tenangkan ku

Ya Allah, sesungguhnya dugaan yg kau beri ini, adalah dugaan yg terberat selama ku hidup. tapi Ya Allah, Aku percaya padaMu. Aku percaya yang Kau akan membantuku. Aku percaya Yang Kau akan lembutkan hatinya. Aku percaya semuanya akan baik semula. Aku hanya perlu percaya pada Allah S.W.T.

I miss u... I need u...
Dont ever leave me, cos I could not live without u.


Amin.

Love,
Honeya

Thursday, October 24, 2013

hukum suami mencintai isteri orang dan isteri orang mencintai suami orang

CINTA KEPADA YANG HALAL , ADALAH HALAL , DAN CINTA KEPADA YANG HARAM , ADALAH HARAM .
Cinta yang halal ialah cinta kepada isteri atau suami sendiri.Manakala yang haram ialah mencintai yang bukan hak dan kepunyaan kita iaitu isteri atau suami orang lain.Sesungguhnya perbuatan mencintai isteri atau suami orang lain adalah punca kepada keruntuhan dan kehancuran rumah tangga sesebuah keluarga , dan perbuatan tersebut amat dimurkai oleh Rasulullah saw sebagaimana dalam sebuah hadis :
ليس منا من خبب ( اي فسد ) إمـــرأة على زوجها
Bukan dikalangan kami (umat nabi Muhammad) orang yang merosakkan hubungan seorang isteri dengan suaminya”
(HR Abu Daud : 2175 dan dinilai SAHIH oleh As-Syaikh Al-Albani dalam “Sahih wa dho’if Sunan Abi Daud”)
Perlakuan suami mencintai isteri orang lain dan isteri mencintai suami orang lain adalah perbuatan yang telah lama berlaku , malah dirakamkan oleh Allah swt dalam al-Quran al-Karim.Kisahnya ialah bagaimana isteri seorang pembesar yang menyimpan perasaan cinta kepada orang lain yang bukan suaminya sehingga sanggup melakukan perbuatan yang diluar kewarasan akal fikiran.Wanita tersebut ialah isteri kepada Al-Aziz ( Gelaran bagi seorang Raja di Mesir ) yang mencintai Nabi Allah Yusof alaihissalam.( Surah Yusof ayat 23 – 35 )
Ketahuilah , sesungguhnya perbuatan mencintai isteri / suami orang lain adalah perbuatan keji yang datangnya dari godaan syaitan lantaran menuruti kehendak dan tuntutan nafsu syahwat yang tidak dibendung dengan iman dan taqwa kepada Allah swt.Rasulullah saw berpesan kepada umatnya agar sentiasa melawan hawa nafsu yang boleh menjerumuskan manusia kelembah dosa dan kehinaan sebagaimana sabdanya :
المهاجر من هجر ما نهى الله عنه والمجاهد من جاهد هـــواه
“Orang yang berhijrah ialah hijrah dari hal-hal yang dilarang oleh Allah swt dan orang yang berjuang itu ialah yang berjuang melawan hawa nafsunya.

Friday, July 12, 2013

Tanggungjawab Suami pada Isteri

Syari'at mewajibkan kepada suami untuk memenuhi kebutuhan isterinya yang berupa kebutuhan material seperti nafkah, pakaian, tempat tinggal, pengobatan dan sebagainya, sesuai dengan kondisi masing- masing, atau seperti yang dikatakan oleh Al Qur'an "bil ma'ruf" (menurut cara yang ma'ruf/patut) Namun, Syari'at tidak pernah melupakan akan kebutuhan-kebutuhan spiritual yang manusia tidaklah bernama manusia kecuali dengan adanya kebutuhan-kebutuhan tersebut, sebagaimana kata seorang pujangga kuno: "Maka karena jiwamu itulah engkau sebagai manusia, bukan cuma dengan badanmu."
Bahkan Al Qur'an menyebut perkawinan ini sebagai salah satu ayat diantara ayat-ayat Allah di alam semesta dan salah satu nikmat yang diberikan-Nya kepadA hamba-hamba-Nya. Firman-Nya: "Dan diantara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya diantaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berpikir." (Ar Rum: 21)
Ayat ini menjadikan sasaran atau tujuan hidup bersuami isteri ialah ketenteraman hati, cinta, dan kasih sayang antara keduanya, yang semua ini merupakan aspek kejiwaan, bukan material. Tidak ada artinya kehidupan bersuami isteri yang sunyi dari aspek-aspek maknawi ini, sehingga badan berdekatan tetapi ruh berjauhan. Dalam hal ini banyak suami yang keliru - padahal diri mereka sebenarnya baik - ketika mereka mengira bahwa kewajiban mereka terhadap isteri mereka ialah memberi nafkah, pakaian, dan tempat tinggal, tidak ada yang lain lagi. Dia melupakan bahwa wanita (isteri) itu bukan hanya membutuhkan makan, minum, pakaian, dan lain-lain kebutuhan material, tetapi juga membutuhkan perkataan yang baik, wajah yang ceria, senyum yang manis, sentuhan yang lembut, ciuman yang mesra, pergaulan yang penuh kasih sayang, dan belaian yang lembut yang menyenangkan hati dan menghilangkan kegundahan.
Imam Ghazali mengemukakan sejumlah hak suami isteri dan adab pergaulan diantara mereka yang kehidupan berkeluarga tidak akan dapat harmonis tanpa semua itu.
Diantara adab-adab yang dituntunkan oleh Al-Qur'an dan Sunnah itu ialah berakhlak yang baik terhadapnya dan sabar dalam menghadapi godaannya. Allah berfirman: "... Dan gaulilah mereka (isteri-isterimu) dengan cara yang ma'ruf (patut) ..., An Nisa': 19)
"... Dan mereka (isteri-isterimu) telah mengambil dari kamu perjanjian yang kuat." (An Nisa': 21 )
"... Dan berbuat baiklah kepada dua orang ibu bapak, karib kerabat, anak-anak yatim, orang-orang miskin, tetangga yang dekat dan tetangga yang jauh, teman sejawat, ibnu sabil, dan hamba sahayamu ...." (An Nisa: 36)
Ada yang menafsirkan bahwa yang dimaksud dengan "teman sejawat" dalam ayat di atas ialah isteri. Imam Ghazali berkata, "Ketahuilah bahwa berakhlak baik kepada mereka (isteri) bukan cuma tidak menyakiti mereka, tetapi juga sabar menerima keluhan mereka, dan penyantun ketika mereka sedang emosi serta marah,sebagaimana diteladankan Rasulullah saw. Isteri-isteri beliau itu sering meminta beliau untuk mengulang-ulangi perkataan, bahkan pernah ada pula salah seorang dari mereka menghindari beliau sehari semalam. Beliau pernah berkata kepada Aisyah, "Sungguh, aku tahu kalau engkau marah dan kalau engkau rela."
Aisyah bertanya, "Bagaimana engkau tahu?" Beliau menjawab, "Kalau engkau rela, engkau berkata, 'Tidak, demi Tuhan Muhammad,' dan bila engkau marah, engkau berkata, 'Tidak, demi Tuhan Ibrahim.' Aisyah menjawab, "Betul, (kalau aku marah) aku hanya menghindari menyebut namamu."
Dari adab yang dikemukakan Imam Ghazali itu dapat ditambahkan bahwa disamping bersabar menerima atau menghadapi kesulitan isteri, juga bercumbu, bergurau,dan bermain-main dengan mereka, karena yang demikian itu dapat menyenangkan hati wanita. Rasulullah saw. biasa bergurau dengan isteri-isteri beliau dan menyesuaikan diri dengan pikiran mereka dalam bertindak dan berakhlak, sehingga diriwayatkan bahwa beliau pernah melakukan perlombaan lari cepat dengan Aisyah.
Umar r.a. - yang dikenal berwatak keras itu - pernah berkata, "Seyogyanya sikap suami terhadap isterinya seperti anak kecil, tetapi apabila mencari apa yang ada disisinya (keadaan yang sebenarnya) maka dia adalah seorang laki-laki."
Dalam menafsirkan hadits: "Sesungguhnya Allah membenci alja'zhari al-jawwazh," dikatakan bahwa yang dimaksud ialah orang yang bersikap keras terhadap isteri (keluarganya) dan sombong pada dirinya. Dan ini merupakan salah satu makna firman Allah: 'utul. Ada yang mengatakan bahwa lafal 'utul berarti orang yang kasar mulutnya dan keras hatinya terhadap keluarganya. Keteladanan tertinggi bagi semua itu ialah Rasulullah saw. Meski bagaimanapun besarnya perhatian dan banyaknya kesibukan beliau dalam mengembangkan dakwah dan menegakkan agama, memelihara jama'ah, menegakkan tiang daulah dari dalam dan memeliharanya dari serangan musuh yang senantiasa mengintainya dari luar, beliau tetap sangat memperhatikan para isterinya. Beliau adalah manusia yang senantiasa sibuk berhubungan dengan Tuhannya seperti berpuasa, shalat, membaca Al-Qur'an, dan berzikir, sehingga kedua kaki beliau bengkak karena lamanya berdiri ketika melakukan shalat lail, dan menangis sehingga air matanya membasahi jenggotnya.
Namun, sesibuk apa pun beliau tidak pernah melupakan hak-hak isteri-isteri beliau yang harus beliau penuhi. Jadi, aspek-aspek Rabbani tidaklah melupakan beliau terhadap aspek insani dalam melayani mereka dengan memberikan makanan ruhani dan perasaan mereka yang tidak dapat terpenuhi dengan makanan yang mengenyangkan perut dan pakaian penutup tubuh. Dalam menjelaskan sikap Rasulullah dan petunjuk beliau dalam mempergauli isteri, Imam Ibnu Qayyim berkata:
"Sikap Rasulullah saw. terhadap isteri-isterinya ialah bergaul dan berakhlak baik kepada mereka. Beliau pernah menyuruh gadis-gadis Anshar menemani Aisyah bermain. Apabila isterinya (Aisyah) menginginkan sesuatu yang tidak terlarang menurut agama, beliau menurutinya. Bila Aisyah minum dari suatu bejana, maka beliau ambil bejana itu dan beliau minum daripadanya pula dan beliau letakkan mulut beliau di tempat mulut Aisyah tadi (bergantian minum pada satu bejana/tempat), dan beliau juga biasa makan kikil bergantian dengan Aisyah."
Beliau biasa bersandar di pangkuan Aisyah, beliau membaca Al Qur'an sedang kepala beliau berada di pangkuannya. Bahkan pernah ketika Aisyah sedang haidh, beliau menyuruhnya memakai sarung, lalu beliau memeluknya. Bahkan, pernah juga menciumnya, padahal beliau sedang berpuasa. Diantara kelemah-lembutan dan akhlak baik beliau lagi ialah beliau memperkenankannya untuk bermain dan mempertunjukkan kepadanya permainan orang-orang Habsyi ketika mereka sedang bermain di masjid, dia (Aisyah) menyandarkan kepalanya ke pundak beliau untuk melihat permainan orang-orang Habsyi itu. Beliau juga pernah berlomba lari dengan Aisyah dua kali, dan keluar dari rumah bersama-sama.
Sabda Nabi saw: "Sebaik-baik kamu ialah yang paling baik terhadap keluarganya, dan aku adalah orang yang paling baik terhadap keluargaku."
Apabila selesai melaksanakan shalat ashar, Nabi senantiasa mengelilingi (mengunjungi) isteri-isterinya dan beliau tanyakan keadaan mereka, dan bila malam tiba beliau pergi ke rumah isteri beliau yang pada waktu itu tiba giliran beliau untuk bermalam. Aisyah berkata, "Rasulullah saw. tidak melebihkan sebagian kami terhadap sebagian yang lain dalam pembagian giliran. Dan setiap hari beliau mengunjungi kami semuanya, yaitu mendekati tiap-tiap isteri beliau tanpa menyentuhnya, hingga sampai kepada isteri yang menjadi giliran beliau, lalu beliau bermalam di situ."1
Kalau kita renungkan apa yang telah kita kutip disini mengenai petunjuk Nabi saw. tentang pergaulan beliau dengan isteri-isteri beliau, kita dapati bahwa beliau sangat memperhatikan mereka, menanyakan keadaan mereka, dan mendekati mereka. Tetapi beliau mengkhususkan Aisyah dengan perhatian lebih, namun ini bukan berarti beliau bersikap pilih kasih, tetapi karena untuk menjaga kejiwaan Aisyah yang beliau nikahi ketika masih perawan dan karena usianya yang masih muda.
Beliau mengawini Aisyah ketika masih gadis kecil yang belum mengenal seorang laki-laki pun selain beliau. Kebutuhan wanita muda seperti ini terhadap laki-laki lebih besar dibandingkan dengan wanita janda yang lebih tua dan telah berpengalaman. Yang kami maksudkan dengan kebutuhan disini bukan sekadar nafkah, pakaian, dan hubungan biologis saja, bahkan kebutuhan psikologis dan spiritualnya lebih penting dan lebih dalam daripada semua itu. Karena itu, tidaklah mengherankan jika kita lihat Nabi saw. selalu ingat aspek tersebut dan senantiasa memberikan haknya serta tidak pernah melupakannya meskipun tugas yang dipikulnya besar, seperti mengatur strategi dakwah, membangun umat, dan menegakkan daulah. "Sungguh pada diri Rasulullah itu terdapat teladan yang bagus bagi kamu." Mahabenar Allah dengan segala firman-Nya.

Monday, January 7, 2013

Biodex

Sudah lama tidak menjenguk blog ku ini. Blog ini juga lah rakanku yang setia menerima semua keluhanku, kegembiranku dan kesedihanku tanpa berkata apa-apa.

Dulu aku ada pernah mengambil biodex untuk merancang kehamilan. Harga sekali beli memang mahal rm300++ sebulan. Aku consume selama 2 bulan . Tapi tak displin kadang-kadang. masih ada berbaki bekalan biodex untuk setengah bulan lagi. So, today i wanted to finish up my biodex product. Dah 1 tahun dan 8 bulan aku berkahwin tapi masih belum ada anak. Sedih memang sedih. Lagi-Lagi bila adik aku dan kakakku baru hamil anak kedua. Itu yang aku mahu habiskan produk biodex ku. Owh tidak lupa Folic Acid. Dah 4 bulan aku consume Folic Acid untuk kesuburan. Sekarang dah 2 bulan period aku normal (28 cylce days) . Alhamdulillah.

Harap-harap Allah permudahkan aku untuk mendapat zuriat. Amin..

ok lah aku terpaksa berhenti disini. Mahu kejut suamiku untuk bangun solat subuh dan bersiap ke kerja.

Love,
Honeya

Wednesday, October 17, 2012

ALPHA LIPID SLIM DIET 2 - INTRODUCTION

Apa khabar semua, How are u today? Okay, asek citer pasal feeling dan cinta ni, apa kata kita ubah tajuk.
Hari ni nak cerita tentang ALPHA LIPID SLIM DIET 2, produk dari NEW IMAGE INTERNATIONAL. Product ini dah almost 2 months saya guna dan amalkan dan ianya sangat lah produktif dan berkesan. Mula-Mula memang macam tak percaya. Tapi bila tengok 10 kg turun, MasyaAllah..!! Terkezuttt i taww...!

ALPHA LIPID SLIM DIET 2 (ALSD2) adalah product dari New Zealand dan dijamin berkualiti dan tiada side effect. Mari kongsi pengalaman saya dengan Alpha Lipid Slim Diet 2 ini :


Product ini dapat membantu anda untuk menurunkan berat anda dalam masa yang singkat. Saya sendiri masih mengamalkannya untuk menurunkan berat badan dan mengekalkan berat badan. Saya sudah mencuba pelbagai produk dan cara, sampai ke slimming centre yang SANGAT MAHAL, okey..! Bayaran Slimming centre yang harganya beribu-ribu. Mana lah Mampu. Saya juga ada cuba product yang murah sedikit, tapi berjaya menurunkan berat saya, tapi saya mengalami nerves problem(masalah saraf) disebabkan pengambilan ubat tersebut. Doktor sarankan saya untuk berhenti, kalau tidak boleh menyebabkan maut.

Hari Demi Hari berlalu... Saya semakin runsing berat mula meningkat semula. Lutut
sakit sgt sampai nak bangun pun susah. Kawan-Kawan mengusik saya, "dah ngandung 5 bulan ke?". Sedih bila terdengar, walaupun saya mmg mahukan anak, tapi ia agak mengusik hati ni sbb Saya blum mengandung. Saya sering murung dan sedih.

Sehingga saya terbaca tentang Slim Diet 2 di wall kawan saya. Saya agak ragu-ragu, lagi-lagi bila lihat harganya mahal. Tapi saya ingin mencuba juga, lalu ,membelinya. Mula-Mula saya mmg tidak ikut peraturan yang diberi. dan pelik kenapa beratku maintain saja. Lalu diberi buku panduan dan nasihat oleh kawan2ku yang sekarang menjadi upline ku. Aku patuh pada peraturannya. Yelah.. Mana ada orang mau kurus, tapi tak jaga makan atau tak bergerak/exercise.. Nonsense kan? So saya jaga makan, ambil ALSD2 ikut peraturan dan exercise 10 to 20 minutes a day (kadang2 jogging dlm rumah aje), then setiap 4 hari baru timbang. MASYAALLAHHH.. SUBHANALLAH..! Terkezut bila lihat berat makin turun, lutut pun sudah kurang sakit, solat pun senang. Rasa macam nak joget.. (nasib baik belum ada joget OPPA GANGNAM STYLE MASA TU.. hahaha.._Syukur diketemukan pada produk ini.

Bila sudah nmpak hasilnya, saya jadi seronok dan excited nak berkongsi kejayaan saya dengan semua orang dan mula menjadi agent NEW IMAGE INTERNATIONAL dan alhamdulillah, bukan sahaja dpt membantu masalah kegemukan orang lain, tapi juga dapat extra pendapatan dari penjualan produk ini. InsyaAllah saya akan teruskan perjuangan ini. Ini adalah originally kisah saya.
Thank you Elliza Razak II dan Raja NorSufadzidah dan juga suami Abe Ronizal, yang banyak memberi sokongan.
Jadi, jom buat duit sambil kuruskan badan. Penurunan berat 2 hingga 7 kg seminggu. Paling sikit, 2 kg dalam masa seminggu.Tiada yang mustahil lagi dalam dunia ini kan?? =)

Hubungi saya di talian : 017-3868717 ( Honeya) untuk Pakej Promosi...!

Note: ini kisah sebenar saya. please jgn copy ya. Pengalaman itu tidak boleh dijual beli.
Saya dan Suami sebelum penurunan berat
Saya dan Suami selepas penurunan berat @ legoland Malaysia




Saya selepas penurunan 10 kg


Apa itu Alpha Lipid Slim Diet 2 dan Cara Pengambilannya

Wednesday, September 5, 2012

Dugaan

Bismillahirrahamnirrahim...

Semua terkejut saya tiba-tiba  memakai hijab. Ya, memang dapat petunjuk dari Allah S.W.T. Semalaman aku menangis.. Nanti saya ceritakan tentang bisikan2 itu. Saya pun buat langkah pertama, menukarkan gambar profile saya dengan gambar baru dengan gambar berhijab. Ramai yang menyokong dan memberi2 kata sokongan dan kata - kata indah, Ada juga yang semacam menakut2kan saya dan 'push' saya untuk jadi sempurna. Suruh saya buang semua gambar yang tidak bertudung, buat itu.. buat ini... Kenapa perlu push macam tu. Sabar... Satu persatu. Tak mungkin saya boleh jadi sempurna dalam sekelip mata. Saya perlukan sokongan kamu.. kamu.. dan kamu semua. Bukan perkataan yang menghiris hati saya. Sedih sangat-sangat.

Kenapa perlu buat begitu. tau tak, kalau kamu menghiriskan hati orang, kamu perlu minta maaf pada orang tersebut sebelum terkubur badan di bawah tanah 7 kaki dalamnya. Ada yang delete saya sebabkan saya menegur yang saya terasa dengan kata-katanya. Bertahun kot kawan, begitu sahaja kamu buang saya? Tak faham saya.. Jika kamu, kamu dan kamu baca ini, saya ada hak untuk berkata, kerana ni ini diri saya. Saya hargai teguran kamu, tapi bila ramai sgt push-push untuk jadi sempurna, saya jadi rimas...

Dugaan lagi, pergi interview keja di MAC, then dia boleh tanya "boleh tak kalau buka tudung" atau kadang-kadang2 tak pakai tudung. Jawapannya memang lah TIDAK..! Banyak kali tanya pula. Hati macam dah tawar. Dalam hati berkata, "jika ni bukan rezeki kerana ku tidak mahu buka tudung, aku redha  dan kerana aku ingin rezeki yang diredhai Allah S.W.T" . Mungkin ada rezeki untukku yang lebih besar untukku...

Macam-Macam dugaan

Semoga Dugaan semua ini akan memberikan ku kegembiraan yang teramat sempena penghijrahan ini.. Amin

Kepada semua yang terasa denganku, Maafkan sempena hari raya ini.. Mari lah kita bersalam-salaman.. =)

Love,
Honeya 

Wednesday, March 14, 2012

Alhamdulillah

Hari ini, satu hari aku meeting dengan team production untuk filem "Kisah Paling Gengster" . Memang penat sebab aku hanya tidur 3 jam sahaja semalam. Aku tak boleh tidur sebab memikir macam masalah dan dugaan yang melanda. Aku juga tak boleh tidur kerana aku rindukan suamiku.

Hari ini, suami ku message aku. Dia minta maaf sebab tak dapat message aku dah 4 hari , sama seperti ku. Air mata ku turun tanpa tahu erti henti. Kenapa? Sebab aku rindu sangat dia.. Alhamdulillah.. Dia terlalu busy dan banyak benda nak kena fikir. Dia juga meminta maaf atas segala kesilapannya. Takper. Semua orang buat salah kan.. Harap-Harap abang takkan mengulanginya semula.

Aku memang insan yang lemah walaupun luaran nampak kental. Aku cuma manusia biasa yang tidak mampu membuang semua kenangan buruk yang lampau yang kian hari menghantui aku. Aku kadang jadi takut. Tapi aku tak henti-henti istighfar supaya Allah menenangkan hatiku. Ya Allah, aku tahu Kau menduga aku kerana Kau tahu aku boleh menghadapinya. Tetapi Ya Allah, aku tak tahan rasa sakitnya setiap kali ianya berlaku.

Abang, saya harap abang akan berubah. Mungkin Allah belum beri lagi anak pada kita sebab hendak abang berubah dan juga saya. Mungkin kalau ianya berterusan dan kita ada anak, akan menyiksakan anak kita.

Abang, saya juga harap abang lebih berterus terang menceritakan kisah lampau abang pada saya supaya saya lebih memahami abang, supaya saya boleh sama-sama membantu abang untuk membuang kisah lampau abang. Kalau abang tak beritahu dan ianya berterusan, kisah lampau saya akan terus menghantui saya.

Abang, saya sayang abang. Saya takut kehilangan suami yang saya cintai. Suami yang saya kahwini kerana Allah S.W.T. Suami yang ingin saya jadikan pembimbing saya dan anak kita satu hari nanti. InsyaAllah.

Abang perlu lah menjadi contoh yang terbaik untuk saya dan anak kita nanti. Kerana abang lah ketua agama dalam keluarga kita yang kecil ini. Begitu juga saya , perlu menjadi contoh yang terbaik untuk anak kita nanti.

Rindunya abang, tapi abang jauh. Kasihnya pada abang, tapi tak tercapai tangan ini untuk memelukmu. Cintanya saya pada abang, tapi tak terucap dimulut hanya linangan air mata tanda kesyukuranku pada Allah , kerana memberikan abang kepada saya untuk menjadi suami saya yang pertama dan terakhir.

Ya Allah, dengan namaMu Ya Allah, Aku berlindung denganMu, Aku mengharapkan keberkatan dalam hubungan ku dan suamiku. Ya Allah, lindungi lah suamiku dari segala kemungkaran dan segala keburukan kerana aku amat menyintainya.

"Mampukah ku lupa bila bayangmu masih dimataku..
Senyuman manismu membuatku rindu walaupun kau jauh dimata...
Kau simpan rahsia, namun terserlah jua...
Perlukah air mata membasahi bumi ini...
Dari hati yang terluka..
Sedangkan janji bukan suatu yang pasti, menjamin hubungan akan berkekalan...
Ohhh langit kau lihat lah dia..
kau sentuh lah dia..
Ku Rindu Padanya..."

ALHAMDULILLAH..

Love, Hugs and Kisses,
Honeya

Dugaan

Dalam hidup ini, takde dugaan memang tak sah. Macam-macam dugaan yang aku hadapi sekarang. Tapi as usual, aku fikir yang positif. Mungkin Allah dah rancang yang lebih baik untuk aku untuk masa akan datang. Amin

Susah juga ya kerja jauh dari suami. Demi mencari rezeki, terpaksa aku meninggalkan suami ku jauh di johor dan balik ke shah alam. lama pulak tu, 2 bulan. Owh ya, aku akan shooting filem "Kisah Paling Gengster" hujung march ni. Dibintangi oleh Shaheizy Sam, Eppy Raja Lawak, Wawa Zainal, Fyza Ismail (MIG), Shajiry, Zul Handy Black, Mikail Andre, Wan Nafisu, Khatijah Tan dan ramai lagi. Aku berharap-harap shooting nanti akan berjalan lancar. Amin. Aku sebagai Line Producer untuk filem ini, harap semuanya akan go smoothly.

Bila berjauhan dengan suami ku, aku tiap2 hari rasa rindu sangat dengan suamiku yang hanya dapat kutemui 2 kali sebulan sahaja sebab dia hanya available pada hujung minggu sabtu minggu pertama dan sabtu minggu ketiga. Ye lah, tiap-tiap hari tidur, ada orang teman. Sekarang kena tidur seorang. Sedih tapi terpaksa akur. Dugaan...

I love my husband so much even we did fight sometimes. Biasa lah asam garam rumah tangga. Hari ni dah genap 4 hari dia tak message aku. Mungkin dia busy and overtime kerja. balik penat mungkin dia tertido. Takper lah, aku cuba memahami. Aku cuba make myself busy everyday even aku rindu bangat sama dia. Dia lah kawan rapatku, dia lah pendengar setia ku, dia lah penasihatku, dia lah pembimbingku, dia juga lah segala-galanya bagiku. Aku sayang sangat dengan dia.

Abang, semoga abang sihat di sana. Semoga Allah melindungi abang dari segala kejahatan ataupun bencana. Semoga Allah melindungi hubungan kita. Tiap-tiap hari saya solat, mesti doakan untuk abang.. Saya sayang abang..

Selamat malam sayangku.. Selamat malam cinta hatiku.. Selamat malam suamiku..

Assalammualaikum..

Love and Hugs,
Honeya

Thursday, October 20, 2011

20/10/2011 - 2.30am
Dah lama tak singgah blog ni kan. rindu sgt nak tulis dan cerita pada diary ku yang setia ini. Lately sgt busy dengan Program masakan baru, Masterchef Malaysia. i'm not one of the contestant but one of the important person utk berjayakan rancangan ini. Well, hurmm.. malas nak citer pasal keja. Hari ni jom tengok hasil kerja my friend (mangotouch - http://www.facebook.com/mangotouch) pada malam berinai saya, which is 5 months ago.

Love,
Honeya

BILA PEREMPUAN MENANGIS

Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...

Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.
... ...
Apabila dia menangis di hadapan anda,
Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?
Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.

Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...